harrastusta ja yrittämistä

28.4.2009

Vuokot kukkii
Lauantaina näin Sysmässä sinivuokkoja ja nyt tiistaina valkovuokkoja Vantaalla. Ihan oikeesti, ei vain siksi että sanan alut vähän rimmaa.
Jäät sulaa järvistä näillä 20 asteen keleillä nopsasti. Lumet käytännöllisesti katsoen jo sulaneet. Sataakohan uutta, että Marianpäivän ennustus toteutuisi! Suviyöt oli kohtuullisen lämpimiä, mutta veikö Markku sittenkin marjat - sunnuntaiaamuna oli lätäkkö riitteessä pihassa.
Myyrien tuhot alkaa olla inventoitu, jotain yllätyksiä voi ehkä vielä löytyä. Oman mansikkamaan tuho on pieni henkilö- ja perhekohtainen menetys verrattuna Savon ammattiviljelijöiden harmeihin. Mitä jos kirsikat joutuu aloittamaan alusta vesoista taas, linnuthan ne kirsikat meinaa ehtiä syömään ennen meitä.
Pääasia ja onni, ihmeellinen onni suorastaan, että myyrät eivät syöneet v. 2000 istutettuja leikkohavupuita pellolla. Kaarna ei tyvellä vielä ole paksua ja heinääkin pellolle jäi. Myyriä siellä vilisteli pitkin talvea. Joko minulla on huonot hoksottimet ja kevätaurinko häikäisi, tai sitten tosiaan tällä kertaa selvittiin. Jonkin douglaskuusen oksalla näkyi marraskuussa hampaanjälkiä.
Pihasta kaadettujen puiden oksia haketettiin viikonloppuna ja tuotiin ensimmäinen satsi takakontissa säkissä kaupunkiin katteeksi. Saatiin vähän pihkantuoksua pihaan.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu