harrastusta ja yrittämistä

25.3.2009

Kevät-Maaria

Olisi tänäänkin ollut pyhä, jos ei Marian ilmestyspäivää olisi 1950-luvulla siirretty sunnuntaiksi.
Kustaa Vilkunan 'Vuotuinen ajantieto' kertoo miten tämän päivän perusteella tiedetään vuoden tulosta:
- mitä Maariana malolla sitä vappuna vaolla. Vantaallakin on lunta katoilla, niin taitaa olla luminen vappukin tulossa. Pohjois-Suomeen on muuten oma versionsa, ei vappuna vaan vasta Erkkinä (18.5.)
- jos ei Marja maata näytä, ei tule kesää huhtikuussa
- jos on yöpakkanen, niin jäätää sen jälkeen 40 yötä.
Se siitä sitten, nyt on joka yö ollut pakkasta - ja reilusti.
Ensi yöksi luvattu jopa 15 astetta pakkasta.
Viikonlopun kuusien leikkuu tuintui olkapäässä ja käsivarsissa jonkun verran, mutta eipä onneksi enää. Kuntosalilla ja jumpassa pitäisi käydä paljon tunnollisemmin. Mutta on se vaan hyvä että on parantamisen varaa.

2 kommenttia:

25.3.2009 23.07 , Blogger Leea kirjoitti...

Mikä on malo?
Meillä on vielä ihan oikea talvi, kun takapihalla ja metsässä vielä 20-30 cm lunta. Pojat peloteltu koulussa/partiossa/päiväkodissa piloille heikoista jäistä, kun eivät eilen melkein uskaltaneet lähteä napakelkkailemaan, kun jäämatkaa oli 0.5 km latupohjan kaltaista kävelyuraa pitkin.
Leikkasitko molemmilla käsillä vuorotellen? Aivoja pitäisi kuormittaa tasapuolisesti tekemällä asioita "väärällä" kädellä. Nimim. en KOSKAAN esim. meikkaa vasurilla tai yleensä edes avaa vaikka vesihanaakaan tai hämmennä ruokaa vasurilla. Ostin kyllä vasenkätiset askartelusakset - vahingossa.
Nyt meen muate.

 
26.3.2009 8.28 , Blogger Heini kirjoitti...

Maloilla taitaa olla taivutus muoto sanasta malka, joka on katon tukihirsi. Muistuuko mieleen Raamatun lauseet 'malka omassa silmässä jne.' Toisin sanoen vapaasti käännettynä 'maloilla' = 'katolla'.
Molempien käsien käytöstä puheen ollen: vasemmalla on aika hidasta ja oksan päähän osuminen sekatööreillä heikompaa...
Amerikasta elokuussa ostamani kuusienleikkuuveitsi on sahalaitainen ja oli mallia oikeankätinen. Tosin en ole vielä ihan varma kumpaan suuntaan puuta kiertäen sillä pitäisi leikata, mutta terä on tosiaan toispuoleinen. Otin sahalaitaisen siksi kun myyjät sanoi sen kestävän terävänä paremmin kuin suorateräinen.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu