harrastusta ja yrittämistä

12.5.2009

Kevätkiireiden selitykset
Huhtikuun loppuun mennessä sain tehtyä maataloustukihakemuksen ja osittain epäonnistunut ensimmäinen satsi joulukuusia siirtyi leikkohavutuotantoon. Kahdesta hyvästä syystä: puut ovat liian leveitä tai epämuotoisia joulukuusiksi ja toisaalta köynnöksen tekoa varten havun kerääminen peltoviljelmältä on PALJON helpompaa kuin metsämaastosta, lisäksi havu on todennäköisesti siellä parempaa. Joulukuusien onnistumisprosentti jäi tosi alhaiseksi, mutta olkoon.
Kasvihuoneeseen kylvin pari viikkoa sitten 30 perunaa, niistä on jo kolme taimella. Ulos laitettiin Timoa aikaiseksi perunaksi harson alle. Muut perunansiemenet on vasta eteisessä itämässä. Saa nähdä onko perunanteko Kustaan päivänä vai aikaisemmin.
Haketin pihasta ja pellonojasta kaadetut pusikot, niistä sai katetta vattupensaille, kukkapenkkiin, kasvihuoneeseen ja vielä marjapensaille. Suurin työ ja vaiva on olevinaan lapioimisessa, mutta hyvä niin kauan kuin on mitä kärrää.
Vanhat savustuslaatikot oli ruostuneet puhki, kevään messujen perusteella valitsin Misa-pihakeitiön, johon saa 60 litran savustimen. Siihen mahtuu varmaan 6 lahnaa hyvin savustumaan kerralla. Grilliä ja parilaa voi käyttää, jos intoa opetella riittää ja hyviä ilmoja. Misa saa olla ainakin kaksi ensimmäistä kesää avotaivaan alla.
Nyt sitten joko näppäimistö on täynnä muruja tai langattomien vehkeitten patterit niin huonot, ettei tästä kirjoittamisesta tule muuta kuin vihaiseksi.

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

12.5.2009 20.58 , Anonymous Leea kirjoitti...

Ootko saanut ulkomaanihmeen eli sen köynnöskoneen?
Tarvii varmaan tulla herkuttelemaan savukalalla... lurpsis.
Minä odottelen, että nurmikko alkaisi itää. Viisi päivää sitten kylvetty ja säät ovat ainakin suosineet: sopivasti sadetta ja aurinkoa on ollut.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu