harrastusta ja yrittämistä

25.10.2009

Köynnöksen teko alkuun



Tämän vuoden ensimmäiset köynnöksert tehty!
Aivan ensimmäisestä tuli turhan paksu ja painava: kolmen metrin pätkä painoi yli 8 kiloa. Sen laitoin omaan porraspieleen. Omasta mielestä se oli aivan liian paksu, toinen kommentti oli että onhan se näyttävä ja muhkea.
Seuraavat oli sitten sitä mihin pyrin: kolmen metrin köynnös painaa kuutisen kiloa. Silloin sitä jaksaa liikutella ja nostella ripustaessa. Tavallisesta kuusesta leikkaamani havuaines oli hiukan liian jäykkää, ei voi sanoa parhaaksi mahdolliseksi raaka-aineeksi köynnöksiin. Kokeilin myös omorikakuusen havua. Ne oli rentoja ja notkeita havuja. Köynnöksestä tuli kaunis kun hopeiselta vivahtavat neulasten alapinnat ovat osittain näkyvissä. Douglaskuuseen ihastuin materiaalina jo viime vuonna: se ei pistele ja oksat ovat taipuisia. Nyt säästelin vielä douglaksen havua, kun osa puista liian hailakan vihreitä eikä niistä voi leikata havua ollenkaan tänä vuonna.

Tunnisteet: , ,

3 kommenttia:

25.10.2009 klo 19.36 , Anonymous Leea kirjoitti...

On hienoja köynnöksiä!
Sujuiko koneen käyttö vanhasta muistista? Onneksi vähän palauteltiin mieleen asiaa pari kuukautta sitten ;-) Kuinka kauan meni aikaa yhteen kolmen metrin köynnökseen? Paljonko laittaisit työlle hintaa, ottaen mukaan havujen leikkaamisen kuljettamisen, "pilkkomisen", niputtamisen ja köynnöksen tekemisen?
Hyvää normaaliaikaa!

 
25.10.2009 klo 20.35 , Blogger Heini kirjoitti...

Kiitos kysymästä, kone pelasi hyvin. Onneksi löytyy tarpeeksi hiljainen vauhti minullekin ja polvikytkin on tosi tarpeen, lennossa en vielä saa havuja siihen pisteltyä. Yhteen kolmen metrin pätkään taisi mennä harjoitellessa aikaa vielä puolisen tuntia. Myyntihinnasto on jälleenmyyjille ja yksityisasiakkaille eri. Köynnöksen kuluttajahinta käytetystä havulajista riippuen on meikäläisen hinnastossa 14 - 19 euroa metri. Kolmen metrin pätkä siis 42 - 57 euroa (sis alv 22%). Mikäli hinta kuulostaa korkealta, sitä voi verrata joulukuusen hintaan. Kuusi voi maksaa vähemmän, mutta käyttöaikaan verrattuna köynnös on edullinen: se voi olla koristeena kuistilla esim. isänpäivästä pääsiäiseen!

 
26.10.2009 klo 7.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi miten hienoja, noita voi sanoa jo taideteoksiksi.Oli niin hienoja nimiäkin, etten ole ennen kuullutkaan. Olisipa minunkin parvekkeellani tuollainen, kyllä olisivat naapurit äimänä. Havuntuoksuista talviaikaa SERKULLE.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu