harrastusta ja yrittämistä

20.12.2009

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta

Saatiin sitten kuitenkin pakkasta ja lunta lähes koko Suomeen.
Kuusikauppiaiden ja kuusenostajien sekä kuusenhakijoiden harmiksi kova pakkanen osui tähän joulunalusaikaan. Pakkasella kuusenoksat herkästi katkeilee. Myyntipaikalla jäiset kuuset esittäytyvät siinä oksien asennossa mihin ovat sattuneet jäätymään.
Kuusta sisään tuodessa kannattaa muistaa että suuret lämpötilanvaihtelut ovat kuuselle haitallisia. Jos kuusi on umpijäässä ja nolla-asteista autotallia tms. ei ole välivarastointiin ja hitaaseen sulatukseen, kuusi kannattaa kantaa pesuhuoneeseen ja suihkutella muutamaan otteeseen kylmällä vedellä. Samalla kuusesta huuhtoutuu irtoroskat ja kuusen pinnoilla olevia pieneliöitä sekä sieni-itiöitä sun muita saman tien, joten tuloksena on tuoksuva ja kaikinpuolin puhdas joulukuusi! Muutaman tunnin kuluttua sen voi tuoda olohuoneeseen ja laittaa jalkaan. Mikäli kuusen runko on vielä jäässä, kun se tuodaan tupaan, se ei saa imettyä vettä jalasta ja neulaset kuitenkin alkavat heti haihduttaa. Sitten on seurauksena neulasten tippumista, ehkä joku käymisreaktio käynnistyy ja tulee erilaisia odottamattomia hajuelämyksiä.
Jalkaan asetettaessa kuusen tyveltä sahataan muutaman sentin kiekko, että saadaan tuore imupinta, jossa ei ole pihkaa tukkeena.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu